Dutch Crypto Talk
Airdrop
Ontwikkelaars van altcoins geven dan en x aantal coins weg dit is om de coin te promoten. Dit kan de waarde sterk bepalen.

Dutch Crypto Talk
Altcoin
Dit is de afkorting voor alternatieve coin. Dit zijn alle crypto coins naast bitcoin.

Dutch Crypto Talk
ATH
All Time High betekent de hoogst behaalde waarde aller tijden.

Dutch Crypto Talk
Bearish
Een neerwaartse trendlijn.

Dutch Crypto Talk
Buy wall of sell wall
Een buy wall kan voor sommige mensen aanleiding zijn om te denken dat de prijs niet snel zal zakken. Er moet immers veel verkocht worden, voordat de prijs onder de buy wall kan komen. Een sell wall is in principe hetzelfde, maar uiteraard dan andersom.

Dutch Crypto Talk
Circulation supply
Het aantal coins van een bepaalde cryptovaluta in de omloop

Dutch Crypto Talk
DYOR

Do Your Own Research, vrij vertaald: Doe zelf onderzoek. Ga nooit blind op andere af.

Dutch Crypto Talk
Exchange
soms coinexchange genoemd, is het wisselkantoor waar kopers en verkopers kunnen handelen in Bit- en altcoins. Voorbeelden zijn Litebit, BTCdirect, Kraken en Bittrex.

Dutch Crypto Talk
Fa

FA is juist het kijken naar wat een altcoin te bieden heeft. Denk aan het team, het management, de investeerders, de uitstraling en de potentie die een coin heeft, dat zijn de zogenaamde fundamentals.

Dutch Crypto Talk
Fiat

Woord geld mee bedoeld

Dutch Crypto Talk
FOMO
Fear Of Missing Out Zoals de term doet vermoeden. De Bitcoin of een altcoin stijgt enorm in waarde en mensen stappen blind in zonder er na te kijken. want die zijn bang om de boot te missen.

Dutch Crypto Talk
FUD
Fear Uncertainty and Doub Vertaald: Angst, Onzekerheid en Twijfel.
FUD is onzin vertellen over en coin dat de waarde kan beïnvloeden

Dutch Crypto Talk
Hard fork
Een hardfork is een wijziging in het bitcoin-protocol dat ongeldige blokken / transacties geldig maakt, en vereist daarom dat alle gebruikers upgraden. Alle wijzigingen in bitcoin die de blokstructuur wijzigen (inclusief blokhash), moeilijkheidsregels, of de reeks geldige transacties verhogen, is een hardfork. Sommige van deze wijzigingen kunnen echter worden geïmplementeerd als een pay-for-any-transactie. tenzij de transactie onder de nieuwe regels geldig is. Dit staat bekend als een softfork.

Dutch Crypto Talk
Hodl

Hodl is en type fout geweest van en droken iemand link. Echter bedoelde hij hold (Hold On for Dear Life) oftewel: aanhouden voor een goed leven

Dutch Crypto Talk
ICO

Initial Coin Offering Een crowd sale waarin men de mogelijkheid wordt geboden digitale munten van een nieuwe blockchainproject aan te schaffen.

Dutch Crypto Talk
Masternode

Een masternode gebruikt dezelfde wallet software als een gewone node met dezelfde blockchain technologie. Alleen een masternode voert extra diensten uit op het blockchain netwerk. Een paar voorbeeld van die extra diensten zijn een verhoogde privacy op transacties. Directe transacties ook mogelijk met masternodes. Daarnaast heeft het als specifieke eigenschap een gedecentraliseerd begrotingssysteem. Er zijn nog een aantal voordelen als je deze vergelijk met een normale node.

Dutch Crypto Talk
Market cap
Wat is ‘Marktkapitalisatie’ Marktkapitalisatie verwijst naar de totale waarde van de dollarwaarde van de uitstaande aandelen van een bedrijf. Meestal aangeduid als “marktkapitalisatie”, wordt dit berekend door de uitstaande aandelen van een bedrijf te vermenigvuldigen met de huidige marktprijs van één aandeel. De investeringsgemeenschap gebruikt dit cijfer om de grootte van een bedrijf te bepalen, in tegenstelling tot het gebruik van omzet of totale activacijfers. Het gebruik van marktkapitalisatie om de grootte van een bedrijf te laten zien, is belangrijk omdat de bedrijfsgrootte een fundamentele bepalende factor is voor verschillende kenmerken waarin beleggers geïnteresseerd zijn, inclusief risico. Het is ook gemakkelijk te berekenen. Een bedrijf met 20 miljoen aandelen met een waarde van $ 100 per aandeel zou een marktkapitalisatie van $ 2 miljard hebben.

Dutch Crypto Talk
Orderbook
Het orderboek is het overzicht van de koop en verkoop orders.

Dutch Crypto Talk
Pump en dump

Pump en dump zijn groepen die met ze alle en coin kopen en verkopen zo drijft de prijst op. LETOP er zijn betaalde Pump en dump groepen maar hier haal je ook minimaal winst. Je kan meer verliezen dan winnen.

Dutch Crypto Talk
RektRekt

Rekt komt van het woord wrecked (vernielde) je coins zijn heel veel gedaald

Dutch Crypto Talk
Shill
Dit betekend iets promoten.

Dutch Crypto Talk
Stop loss / conditional order
Conditional order een opdracht die je geeft om een coin op een bepaald bedrag te kopen of verkopen. Dit kan zijn wanneer de munt op winst of verlies staat. Een stop loss order is de prijs die je vastzet die zorgt dat je geen verlies lijdt op je munt. Stel je hebt een munt gekocht op 10 euro, die stijgr vervolgens naar 12 euro, dan kan je je stop loss order zetten op alles tussen de 10,1 en bijvoorbeeld 11 euro. Zo hoef je zelf niet continu de munt te monitoren maar bouw je een automatische zekerheid in.

Dutch Crypto Talk
Spread
Dit is het verschil tussen koop en verkoop orders.

Dutch Crypto Talk
TA

TA (Technical Analysis) is en analyse maken over en coin de analist haalt zijn gegevens uit de prijs, prijs history, supply en marketcap dit woord door de mixer gehaald en krijg je en grafiek uit wat de de coin kan gaan doen.

Dutch Crypto Talk
Volume
Dit woord vaak per 24 uur getoond is en rekensom want het aantal coins die verkocht worden en gekocht worden  worden bij elkaar opgeteld.

Dutch Crypto Talk
Whale
Een whale is en persoon die veel de zelfde coins bezit. Wanner iemand en whale is verschilt per persoon. Maar het is  grote investeerder die en wall neer kan zetten